Articles and Reviews

Christian Kjellvander med gitarr men utan kompband

Gotlands Tidningar - 1999-01-01

Nu är Christian aktuell som soloartist och ikväll gästar han Woody East i Visby.
Kvällens framträdande blir till och med lite extra solo då vi endast får se Christian och hans gitarr, kompbandet stannar hemma.

­Det är så låtarna är skrivna från början. Fast det känns lite trist att bandet inte kommer med, det är ju mina kompisar, säger Kjellvander.
Christian säger att han ser en tjusning i att spela helt själv. Att bara kunna ta tåget, eller i det här fallet båten, och göra sin spelning, inget krånglande med instrument och dyra hotellräkningar. Men tillägger att han föredrar att ha bandet med sig och att det kan bli lite trist att bara spela akustiskt.
Han kommer att spela låtar både från den nya skivan, gamla Loosegoatsverk samt låtar från hans och brodern Gustavs projekt Songs of Soil. Någon ändring i låtlistan jämfört med andra gig behövs inte, alla låtar fungerar akustiskt.

Rollen som soloartist trivs han alldeles utmärkt i.
­Det känns mer personligt, lite mer spännande, säger malmöbon.
Solodebuten "Songs from a two-room chapel" är en 10 låtar lång, vemodigt vacker skiva. Den har funnits i butikerna i drygt en månad och har hyllats av en så gott som enig kritikerkår. Själv är han lite mer blygsam.
­Jag är hyfsat nöjd med skivan. Vissa saker är jag väldigt nöjd med och andra lite mindre. Man kan aldrig bli helt nöjd, säger Kjellvander efter en stunds funderande.

Någon comeback för Loosegoats är inte aktuell. Han har sin solokarriär och de andra har startat ett nytt band.
Christian säger att han trivs lika bra i studion som på scen.
­Allt är roligt, jag kan inte tänka mig att göra något annat. Men det betyder inte att jag går runt med ett leende hela dagarna.
Förutom Christian Kjellvander kommer även gotlänningen Tobias Fröberg att uppträda.

| URL