Articles and Reviews

Kjellvander har kommit till insikt

Lokaltidningen Skåne - 2010-11-26

Vill fånga känslan

HEMMAROCK. Nyblivna pappan Christian Kjellvander har kommit till insikt.
- Jag har väl insett att jag kommer inte bli någon ny Tom Petty men det satt riktigt långt inne, säger Christian och skrattar bara timmar efter han blivit pappa för första gången.

Christians nya skiva "The rough and Rynge" har funnits i Christians medvetande väldigt länge.

- Jag har drömt om att få spela in hemma utanför Ystad, att få ha en studio hemma och kunna göra skivan där. Nu blev det så och jag fick nypa mig själv i armen flera gånger. Jag hade familjen där, mina hundar och kunde dricka kaffe när jag ville.
- Alla skivor som man gillar riktigt mycket har spelats in live, mycket Neil Young och jazz. Bilden av hur det skulle vara har jag burit med mig ända sen Loosegoats-tiden.

Vad är det i liveinspelningen som tilltalar dig?
- När man normalt spelar in gör man tio tagningar på varje grej och sen sitter någon och klipper ihop resultatet, då skapar man känslan istället för att försöka fånga den. Det blir väldigt ärligt och en annan nerv i materialet när det görs live.


Nytt med Loosegoats
Christian skriver låtar hela tiden men det kan ta tid innan han tänkt klart på skivan och känner att det är dags att spela in.
- Allt ska trilla på plats. Det är precis som när du ska växla upp i bilen, motorljudet ska vara det perfekta, och då kan man växla upp hela vägen.

Parallellt med att arbeta på sin skiva under eget namn skriver han lite poppigare material som ska göras tillsammans med hans gamla band Loosegoats som återförenades i somras för ett par spelningar.

I december drar Christian ut på turné i Sverige och till våren väntar ännu fler konserter i både Sverige men också resten av Europa. Hur det blir efter det och om Christian drar västerut mot USA, där hans spelat i folks vardagsrum för mat, husrum och dricks, beror på hur "resevänlig" hans son är.
- Jag har insett att jag inte kommer bli någon ny Tom Petty, även om det satt långt inne, men så länge jag kan ge ut skivor är jag väldigt nöjd.
Fredrik Magnusson | URL