Articles and Reviews

Reviews

Songs From A Two Room Chapel

Nolltretton - 1999-01-01

Glöm Mats Rådberg och Kikki Danielsson. Dagens svenska country innehåller inte mycket fioler och joddling. Nu för tiden spelas country av unga killar med skäggstubb och flottigt hår. De sitter i baren och gråter i ölen över tjejen som stack, sen går de hem och skriver låtar om det. Och de gör det på fullaste allvar.

26-årige Malmö-bon Christian Kjellvander är något av landets countrykung för tillfället. Tidigare har han gett ut skivor med grupperna Loosegoats och Songs of Soil, men nu tar han en paus från sina band och släpper en skiva i eget namn.

Kjellvander blandar country och singer/songwriter-musik och får till vad som populärt brukar kallas alternativ-country. Den som hört hans tidigare band vet ungefär hur det låter. Rösten är mjuk och ljudbilden varm, det är som att krypa in och gömma sig i en mysig filt efter att ha varit ute i höstrusket en hel dag. Den stora invändningen är att det redan finns ganska mycket musik som låter likadant, speciellt på andra sidan Atlanten. Och så är det inte riktigt musik att lyssna på, mer något att ha i bakgrunden när man vattnar blommorna.

Betyg: 3 av 5
Tyckare: Fredrik Petersson

Fredrik Petersson | URL